Avebe Malmö tillverkar stärkelse med hjälp av råvarorna waxypotatis, potatis, tapioka, majs och waxymajs. De har alla olika egenskaper som kan utnyttjas för att få fram rätt stärkelse till rätt produkt.
All stärkelse som Avebe Malmö tillverkar är GMO-fri.
Eliane™
Waxypotatis-stärkelse
Waxypotatis-stärkelse ger möjlighet till utmärkt smak och texturdifferentering.
Med Eliane™ erbjuds en helt ny stärkelsevariant för livsmedelsindustrin med överlägsen funktionalitet och aldrig tidigare sett expansionsegenskaper i t.ex. snacks.
Eliane ™ är vår waxypotatis-stärkelse, innehållande mer än 99% amylopektin. Det är den första amylopektinpotatisstärkelsen i världen som erhålls genom traditionell växtförädling. Detta garanterar en potatisstärkelse som lätt kan bearbetas i olika stadier av produkttillverkning, vid lägre temperaturer och uppnår samma effekt med lägre dosering.
Vår waxypotatis-stärkelse erbjuder en utmärkt, krämig munkänsla, med en ren och neutral smakprofil som gör att produktens smak kan skina igenom. Eliane ™ har unika expansionsegenskaper i texturformulering för att rymma både släta och glänsande texturer som är väldigt genomskinliga, samt spridda och krispiga texturer. Detta gör vår waxypotatis-stärkelse exceptionellt lämpad för att öka konsumenternas lockelse av din produkt. Det erbjuder ett premiumalternativ till andra stärkelser, med inte bara dess smak och struktur, utan också dess höga salttolerans, överlägsen viskositet, elasticitet och hållbar natur.
Eliane™ används i fyllningar till bakverk, mejeriprodukter, köttprodukter, nudlar, snacks samt soppor och såser.
Etenia™
Mångsidig potatisstärkelse
Etenia™ potatisstärkelse erbjuder ett nytt sätt att förändra textur och gelning.
Det är ett fettsnålt, prisvänligt alternativ till mjölkprotein och Etenia™ är den ideala ingrediensen för mejeriprodukter, bakverk och fettsnåla substitut till ”emulsified low-fat spreads.”
Potatisstärkelse är ett utomordentligt sätt att påverka texturen i produkter och är förstahandsvalet för produkter som syftar till låg fett eller protein-halt. Samtidigt säkerställer man att produkten får en krämig och mjuk känsla i munnen.
Etenia™ skapar högkvalitativa produkter och möjliggör stora kostnadsbesparingar i exempelvis färskost, kvarg eller yoghurt. Etenia™ är den perfekta lösningen för ”Clean label” då den inte innehåller några E-nummer och stärkelsens icke-animaliska ursprung gör sig lämplig för alla veganska samt kosher- och halalprodukter. Etenia™ klassas som en stärkelse i Europa men som maltodextrin i resten av världen.
Farinex™
”Long Life and Frozen Noodles” – För att förbättra hållbarhetskvalitén på frusna nudlar
Farinex™ används i produkter där syftet är att skapa en lång hållbarhet där stärkelsen skall vara stabil. Detta möjligör exempelvis nudlar att behålla sin äkthet och fräschhet trots fruset tillstånd.
Farinex™ ingredienser har utvecklas för att ge en unik fördel för lång livslängd och frusen nudelkvalitet i form av stabilitet, konsistens, mjölanvändning och bearbetningsförhållanden.
Prejel™
Prejel är en potatisstärkelse som är kallsvällande, dvs den sväller upp i kalla temperaturer. Detta används för att ge den perfekta viskositeten i bland annat deserter och puddingar som inte skall hettas upp